OM MICHEL

OM MICHEL KALOGRIDIS”Mitt måleri handlar ofta om kontraster och min förkärlek till asymmetriska mönster. Mina tavlor är ofta färgstarka och ett återkommande sökande efter harmoni i kaos.”

Michel Kalogridis flyttade tillbaka till Skåne från Stockholm för ett år sedan. På gymnasiet läste han estetisk linje i Klippan och senare blev det konstlinjen på Munka Folkhögskola. Nu är han tillbaka i sin idyll och hemma i vardagsrummet i lägenheten i centrala Ängelholm står en färgglad målning på ett staffli tillsammans med flera målningar, några inramade, de flesta inte.


– Jag försöker ha en ateljé men har inte haft det på ett tag. Senast var i Stockholm, säger Michel Kalogridis.

Michel lever i färgens värld. På dagarna arbetar han på Top Flight med screentryck, något han började med i Stockholm.

– Jag kände att det kunde vara till gagn för mig och vara en bra erfarenhet, säger Michel.

Bildintresset har alltid varit där. Under sin uppväxt har väggarna varit prydda med målningar som familjemedlemmar skapat bland annat Michels morfar. Michels morfars far i sin tur gjorde kyrkomålningar ute i Stockholms skärgård.

- När man är liten målar man alltid och jag var väl hyfsat duktig på det. Sen slutade jag när jag började skolan, då blev det en annan grej. Vid elva-tolv års ålder började jag rita igen, då var det fantasygubbar. Då satt jag hela nätterna och målade, det blev nästan maniskt och lite min verklighetsflykt, säger Michel.

När han kom in på estetisk linje på gymnasiet satsade han på att bli bildlärare. Att välja ett praktiskt yrke var givet.

– I och med att jag hade vuxit upp i en ganska tuff miljö var jag inställd på att jag måste kunna försörja och klara mig själv.

Någon bildlärare blev det aldrig av Michel, men han har alltid haft ett yrke vid sidan av skapandet.

Hur skulle du beskriva din konst?

– Jag är jättespretig, och vet att man inte ska vara det utan ska hålla sig till en stil Jag brukar säga att jag nästan är schizofren i mitt målande.

Michel gillar kontraster och fascineras av asymmetriska mönster. Han brukar också inspireras av naturliga mönster. I hans målningar framträder ofta ansikten, mer eller mindre tydliga.


Varför just ansikten?

– När jag var liten var jag väldigt fascinerad av att stirra på mönster i naturen, då skapas ofta mönster och för mig ville det gärna bli ansikten.

Den 10 september medverkar Michel på Kulturpromenaden. Det är Föreningen Rädda Pyttebroområdet - Värna Ängelholms oaser tillsammans med ABF och Internationellt Café/ Ängelholms kommun som ordnar kulturevenemanget där olika kulturutövare och kulturföreningar ställer ut och informerar om sina verksamheter på cykelstigen mellan Pyttebron och Reningsverksvägen. Senare i höst, närmare bestämt den 25 oktober är det vernissage för Michels utställning på Kronohäktet som hänger till den 12/11. Det är första gången han ställer ut på egen hand i Ängelholm.

– Det kommer bli många olika stilar. Men jag tycker själv att när en person har gjort något så ser man ändå en röd tråd i det. De flesta stilar passar ihop.

Michel ställer ut både nyare målningar och verk som kommit till under tyngre perioder i livet. Främst är det målningar i olja.

– Det passar mig bättre. Gör man ett fel så kan man ändra. Den är långsam, precis som jag..

NYHETSBREVVill du föjla Michel i hans resa

 
 

Är du också spänd på att få följa Michel i hans konstnärsskap?

Inga problem! Anmäl dig till nyhetsbrevet så får du alla nyheter direkt i din inkorg.

Välkommen!

KONSTNÄRSKAP


”Mitt måleri handlar ofta om kontraster och min förkärlek till asymmetriska mönster. Mina tavlor är ofta färgstarka och ett återkommande sökande efter harmoni i kaos.”

Mobil: +46 0702 07 98 06

Tegelbruksgatan, Ängelholm

Frågor om köp


Har du frågor så är du välkommen att höra av dig!

För frakt ber vi er att kontakta ombudFölj Michel


Förutom nyhetsbrev så finns Michel Kalogridis Konst på både Facebook och Instagram

Vid Köp


I dagsläget använder vi oss av Swish.

© Copyright. All Rights Reserved. by Michel Kalogridis. Design by AhnfeltsDesign